Szarvasház logó

2017. július 26.

 
 

Ősszel újabb geotúra-vezető képzés indul a Bakonyalja Barátai Egyesület és a Bakony-Balaton Unesco Globális Geopark szervezésében. A célterület ezúttal a Déli-Bakony, azon belül is Ajka és a Kab-hegy térségeképzés részvételi díja idén is kedvező, ami az Egyesület sikeres Zöld Forrás pályázatának köszönhető.

A képzéssel kapcsolatos minden fontos információ megtalálható itt:

http://www.geopark.hu/ aktualis/geotura-vezeto-kepzes

 

Izzó lávaárak, hűvös víznyelők, ősi trópusi tájak és ősmaradványok nyomában…

2017 őszén a Déli-Bakony nyugati térségének „földtani kincsesládájába” pillanthatnak be az érdeklődők. A képzés egyben egyedi lehetőséget biztosít a térség föld- és víztani, ökológiai és történeti értékeinek terepi felfedezésére a helyszínt kitűnően ismerő szakemberek vezetésével. A tanfolyam keretében ezúttal a Bakony igen változatos geológiájú részét ismerjük meg: Ajka szénmedencéjét és a fölé magasodó Kab-hegy térségét. Gyalogolunk egykori lávaárakon, a Bazaltkarszt tanösvényen felkeressük a látványos Macskalik-víznyelőt, egy lávabarlangot és a Nyír-tó lápját.Benézünk a Pokol-lik mélyére, felmászunk a Padragi-sziklák tetejére. Az Úrkúti-őskarszt természetvédelmi területcsodálatos formakincsén túl szó lesz a jura mangánérc, a kréta barnakőszén és az eocén bauxit őskörnyezetéről is. Az őslényekben igen gazdag kőzetek révén átfogó képet kapunk a térség izgalmas földtörténeti eseményeiről. A kálváriájáról híres Magyarpolány Szent-kút forrása mellett pedig megfejtjük a „benyomatos” mészkőkavicsok rejtélyét is. A képzésen részt vevők értékes természetrajzi ismeretekkel és „Szent László pénz” látványával gazdagodva térhetnek haza… Mindezt kora őszi természeti környezetben, csodálatos kilátópontokkal!

 

2017 gtv-kepzes D-Bakony II Urkut

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a tanfolyam iránt. Az utóbbi három évben túljelentkezés volt, idén is erre számítunk. Ha a maximális létszámnál (37 fő) több érvényes jelentkezés érkezik, akkor azok érkezési sorrendjét vesszük majd figyelembe. Ezért, illetve a tanfolyam tervezhetősége érdekében kérjük, hogy (részvételi szándék esetén) lehetőleg minél hamarabb küldje el a Bakonyalja Barátai Egyesületnek a jelentkezési lapot és utalja át az előleget. 

 

Várunk mindenkit szeretettel!

 

A leiratkozáshoz kattintson ide

Weboldal: www.szarvashaz.hu E-mail: szarvashaz@szarvashaz.hu Cím: 8597 Döbrönte, Fő utca 31.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-79973/2014
A hírlevelet a Gecko hírlevél rendszerrel küldték.