Szarvasház logó

2017. május 8.

 

BADACSONYI GEOTÚRA, MÁJUS 14.

 

A Badacsony minden évszakban tartogat meglepetéseket a természeti értékek iránt érdeklődők számára. Feltárul egy több millió éves bazaltvulkán élete, felelevenítjük a kitörések jellegét, intenzitását, és megkeressük a hozzájuk köthető kőzeteket is. A bazaltzsákok, a kőtornyok és a törmeléklejtők számtalan ritka, védett hüllő- és madárfajunk élőhelye. A hegytetőn álló Kisfaludy-kilátóból, valamint több más kilátópontról elénk táruló panorámát szemlélve a Tapolcai-medence, a Káli-medence és a Balaton keletkezésének körülményeit tekintjük át, eközben megcsodálhatjuk a hegy gazdag tavaszi növényvilágát (tölgyesek salamonpecsétjei, bükkösök tüdőfüvei, valamint az elvirágzóban lévő medvehagyma tövei is előkerülnek). Kisfaludy Sándor és Szegedi Róza legendás szerelme mellett a Badacsony számtalan kultúrtörténeti emlékeket idéz. Az ürmös bor titkos receptjéről, a Rózsakő legendájáról, a Rodostó-ház (turistaház) szomorú sorsáról, Ranolder János püspök tevékenységéről, Keresztury Dezső és Egry József adomáiról mind-mind szó esik majd a túrán.

Részletek itt >>>

-----------------------------------------------------------------

 

 

JÓGATÁBOR DÖBRÖNTÉN, MÁJUS 26-28. 

 

Lehet még jelentkezni a döbröntei jógatáborunkra, ahol légzőgyakorlatokat, ászanákat és meditációs gyakorlatokat lehet elsajátítani. A programon résztvevőket a gyönyörű természeti környezet segít inspirálni!

Részletek itt >>>

 

---------------------------------------------------------

 

LOVASTÁBOROK 2017-BEN

 

Idén is a Szarvasház Turistaház és Oktatóközpont ad otthont a Hasik Lovarda lovastáborainak. Ezúttal két időpont közöl lehet választani:

2017. június 18-23.

2017. augusztus 20-25.

Részletek itt >>>

------------------------------------------------------------------

 

ADÓ 1%

 

Még nem késő felajánlani az adó 1%-ot a Szarvasház programjait szervező Bakonyalja Barátai Egyesület részére! Az így elnyert összeget a döbröntei turistautak karbantartására fordítjuk.

Adószámunk: 19384407-1-19 

Részletek itt >>>

A leiratkozáshoz kattintson ide

Weboldal: www.szarvashaz.hu E-mail: szarvashaz@szarvashaz.hu Cím: 8597 Döbrönte, Fő utca 31.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-79973/2014
A hírlevelet a Gecko hírlevél rendszerrel küldték.