Szarvasház logó

2016. január 25.

 

Kőris-hegyi geotúra

Január végén a Bakony legmagasabb pontjának meghódítására indulunk kicsit "sportosabb" geotúránkkal. Nemcsak a táv, de a szintemelkedés is több lesz a szokottnál, viszont ilyen arányban nő az élmények és a látnivalók száma! Kezdünk mindjárt az elején a Száraz-Gerence-völgyben a Pörgöl-barlanggal, melynek falában kagylóhéjakat keresünk. Barlangot egyébként még egyet felkeresünk, a sejtelmes nevű Ördög-likat, de előtte a 709 m magas Kőris-hegy csúcsa alatt felfedezzük az Eleven-förtési víznyelőket, ahol a hegység karsztjelenségeit mozgató víz eltűnik. Titokzatos helyszínekből ezután sem lesz hiány (Márvány-völgy, Százhalom sírmező), és végül a Pannon Csillagda kedvezményes áron történő meglátogatására is lehetőség nyílik. Mindez Bakonybél 1000 éves kultúrtörténeti környezetében, a téli, remélhetőleg havas táj megannyi csendes természeti csodájával kísérve…

  Időpont: 2016. január 31. vasárnap, 9.00 óra

  Találkozó: Bakonybél, templom (Szent Gellért tér), TÉRKÉP >>>

  Útvonal: Bakonybél – Pörgöl-barlang – Eleven-förtés –   Kőris-hegy – Ördög-lik – Márvány-völgy – Százhalom – Bakonybél.

  Táv: 17 km

  Szintemelkedés: 600 m

  Időtartam: 6 óra

  Részvételi díj: 900 Ft/fő

 

Előjelentkezés: a részvételi szándékot 2016. január 30. szombat 18.00 óráig mindenképp kérjük jelezni mailben (szarvashaz@szarvashaz.hu), vagy telefonon (30/919-5868), a név, a létszám, a mobil telefon elérhetőség megadásával. Kérjük előre jelezni a Pannon Csillagda meglátogatásának szándékát is! A túra alkalmával kedvezményesen váltható belépőjegy ára: 1600 Ft.

A jelentkezésről a túravezető legkésőbb a jelentkezési határidőig visszaigazolást küld. A túra minimum 15 fő jelentkezése esetén indul, és ha az előrejelzés extrém téli időjárást jósol, akkor a túrát elhalasztjuk.

Vár mindenkit szeretettel a túravezető, Czibula György a Bakony-Balaton Geopark geotúra-vezetője.

 

Osztálykirándulás és Erdei iskola 2016-ban is a Szarvasházban!

Osztályfőnökök és programszervezők figyelmébe ajánljuk 2500 Ft-tól elérhető 1-3 napos osztálykirándulás programjainkat és 7200 Ft-tól elérhető 2-5 napos erdei iskola csomagjainkat. Változatos programok, ritka természeti látnivalók, kényelmes szállás, speciális táplálkozási szokásokat és allergiákat is figyelembe vevő, jóízű étkek várják az ide érkezőket. Tudjuk jól, mit jelent megszervezni egy osztálykirándulást, ezért válasszon bátran minket! Garantáljuk, hogy a diákok nem fognak unatkozni, és felejthetetlen élményekkel térnek majd haza. A résztvevők kedvence a svédasztalos reggeli és az esti bátorságpróba. Mindez a középkori vár lábánál, Döbröntén, gyönyörű környezteben. A kísérő tanároknak csak étkezési költséget kell fizetniük! A részletekért keresse fel honlapunkat.


 

 

A leiratkozáshoz kattintson ide

Weboldal: www.szarvashaz.hu E-mail: szarvashaz@szarvashaz.hu Cím: 8597 Döbrönte, Fő utca 31.
Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-79973/2014
A hírlevelet a Gecko hírlevél rendszerrel küldték.